Les Rigolaux, het musical-, opera en operettekoor uit Sint Nicolaasga, heeft voor het komende seizoen weer een aantal mooie projecten op het programma staan. Na de samenwerking met Go-opera met de opera “Queen Arthur”, welke vorig jaar o.a. is opgevoerd in park Heeremastate in Joure kreeg het koor de smaak van opera te pakken en heeft zich daarmee de laatste tijd behoorlijk geprofileerd. Nummers als “Heil Sei uns geweihten” uit “Die Zauberflöte” van Mozart en “Oh susser mond” uit “Die Lustige Weiber von Windsor” van Otto Nicolai behoren in middels tot ons vaste repertoire. Uiteraard zingen we ook “Va pensiero” (= slavenkoor) en “Vedi le Fosche” (= zigeunerkoor) van Verdi. Er zijn weinig koren die deze liederen in hun repertoire hebben staan en dat maakt “Les Rigolaux” tot een uniek koor.

Daarnaast zijn de laatste optredens begeleid door een strijkersensemble bestaande uit 3 cello’s en 5 violen. Een samenwerking die van beide kanten wordt toegejuicht en die de komende tijd zal worden voortgezet. Ook zal samenwerking met de scholen in Sint Nicolaasga worden gezocht en met blazers voor het kerstoptreden.

Opera is op dit moment heel populair. In Den Bosch vind bijvoorbeeld jaarlijks de Opera Sing Along plaats, waar bekende operamelodieën door het publiek luidkeels worden meegezongen. Ook Les Rigolaux heeft een paar jaar geleden een meezingconcert georganiseerd.

Voor het komende seizoen staan weer een aantal projecten op stapel en Les Rigolaux biedt de mogelijkheid om aan één of meerdere projecten mee te doen. Het gaat onder andere om:

– 30 november: de Provinciale NKF Competities 2019-2020 Surhuisterveen.
– 3 november: Project promenade orkest, met o.a. operaliederen gezongen door Les Rigolaux Sneek.
– 2e weekend in december: kerstoptreden met een vleugje opera met blazers in kerk Sint Nicolaasga.
– 6 juni 2020 De Nationale NKF Finale.
– juni 2020: 21- jarig-bestaan van het koor. Een optredenmet humor en vrolijkheid.

Les Rigolaux is de laatste jaren steeds beter gaan zingen, onder de bezielende leiding van dirigent Froukje de Wit. Zij legt grote nadruk op stemvorming en dat is te merken! Er wordt iedere maandagavond gerepeteerd in gebouw Unitas, Omloop 1 te Sint Nicolaasga van 20 tot 22 uur. 26 augustus is weer de eerste kooravond, na de zomerstop. Mocht je geïnteresseerd zijn om kennis te maken, wil je vrijblijvend een paar keer meezingen of wil je meedoen aan één enkel project, neem dan contact op bij Jacqueline Upperman, 06 488 449 21. Les Rigolaux is op zoek naar nieuwe leden, dus je bent van harte welkom! Met name sopranen, tenoren en bassen zullen een mooie aanvulling zijn. Leden komen uit de wijde omtrek van Sint Nicolaasga en vaak is er wel mogelijkheid om te carpoolen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment