55 Jongeren uit De Fryske Marren schitteren op het podium van het solistenconcours. Op 16 maart werd er voor de derde keer het solistenconcours in De Fryske Marren georganiseerd. Dit keer als onderdeel van het project JONG van de nieuwe stichting Muziekverenigingen FM in samenwerking met It Toanhûs. De Jury was onder de indruk van het speelniveau en plezier van de jonge muzikanten.

Muziekverenigingen FM is een stichting die activiteiten en evenementen met en voor de leden en de muziekverenigingen in De Fryske Marren organiseert. De (solisten)concoursen zijn ooit bedacht om het speelniveau om hoog te brengen. “In de afgelopen drie jaar zien we een duidelijke stijging in het speelniveau. Het betrekken van de docenten speelt hierin een grote rol” verteld Johannes Terpstra, Coördinator van It Toanhûs en lid van de werkgroep Solistenconcours FM.

Het Project JONG bestond uit de volgende onderdelen; De Jeugdstudiedag, JONG Opstap; een uitje naar de musical The Lion King en het solistenconcours. In het nieuwe seizoen is er op 21 maart 2020, de derde zaterdag in maart, de vierde editie van het solistenconcours.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment